پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی
پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی، به موجب مجوز شماره ۱۱۹۷/۲۲ مورخ ۲۷/۰۳/۱۳۷۹ شورای گسترش آموزش عالی تأسیس شد. مقدمات راهاندازی پژوهشکده با ایجاد بخش تحقیقاتی "بیوتکنولوژی کشاورزی" در مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر در کرج آغاز و در سال ۱۳۷۸ با تصویب شورای عالی سیاستگذاری وزارت کشاورزی، این بخش از مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر منفک و به پژوهشکدهای مستقل با چهار بخش تحقیقاتی "ژنومیکس"، "فیزیولوژی، بیوشیمی و پروتئومیکس"، "کشت بافت و انتقال ژن" و "ریز سازواره ها" تبدیل شد.
با عنایت به نیاز کشور و نو بودن تحقیقات بیوتکنولوژی در ایران، بهمنظور توسعه فعالیتهای پژوهشی و توانمندسازی پژوهشکده در جهت تأمین بخشی از نیازهای بخش کشاورزی و رفع مشکلات، در مناطق مختلف کشور، سه مدیریت منطقهای با عنوان مدیریت "منطقه شمال غرب و غرب کشور" به مرکزیت تبریز و با محوریت تحقیقات بیوتکنولوژی صنایع غذایی، مدیریت "منطقه مرکزی کشور" به مرکزیت اصفهان و با محوریت تحقیقات بیوتکنولوژی گیاهان دارویی و متابولیتهای ثانویه در سال ۱۳۸۳، و مدیریت "منطقه شمال کشور" به مرکزیت رشت با زمینه تحقیقاتی مربوط به بیوتکنولوژی دام و طیور، و آبزیان در سال ۱۳۸۵ با حضور وزیر جهاد کشاورزی راهاندازی شدند. با تصویب چارت تشکیلاتی و مجموعه تشکیلات تفصیلی پژوهشکده در سال ۱۳۸۶، ابلاغ آن از سوی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و تأیید آن در چهارمین جلسه هیئت امنا تشکیلات مناطق یادشده، بخش تحقیقات نانوتکنولوژی نیز مصوب شد.
در سال ۱۳۹۶ پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی براساس مجوز شماره ۱۰۲۶۴۶/۲۲/۲ مورخ ۱۵/۰۵/۱۳۹۶ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ارتقاء یافت. بر طبق مفاد اساسنامه و قوانین و مقررات مربوط این پژوهشگاه زیر نظر هیئت امنای مستقل اداره میشود.
بر این اساس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی واقع در کرج به "پژوهشکده مهندسی ژنتیک کشاورزی" با گروههای پژوهشی زیر تغییر نام یافت: ۱- گروه پژوهشی کشت بافت و سلول ۲- گروه پژوهشی مهندسی ژنتیک و ایمنیزیستی ۳- گروه پژوهشی نانوتکنولوژی ۴- گروه پژوهشی بیوتکنولوژی میکروبی ۵- گروه پژوهشی فیزیولوژی مولکولی و ۶- گروه پژوهشی زیست شناسی سامانهها.
همچنین با تشکیل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران سه مدیریت منطقهای به شرح زیر به سطح پژوهشکده ارتقاء یافتند:
"پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی" در تبریز با گروههای پژوهشی ۱- مهندسی فرایندهای زیستی ۲- کشت سلول ۳- میکربیولوژی مولکولی
"پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری" در رشت با گروههای پژوهشی ۱- مهندسی ژنتیک جانوری ۲- ژنومیکس جانوری و بیوانفورماتیک ۳- بیولوژی مولکولی
"پژوهشکده بیوتکنولوژی متابولیتهای ثانوی گیاهان زراعی و باغی" در اصفهان با گروههای پژوهشی ۱- استخراج، تخلیص و شناسایی متابولیتهای ثانوی ۲- بیوتکنولوژی متابولیتهای ثانوی ۳- مهندسی فراوری متابولیتهای ثانوی
تبصره: مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شرق و شمال شرق (مشهد) با همان ساختار باقی مانده است
دفعات مشاهده: 4511 بار |
دفعات چاپ: 311 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر