پارک علم و فناوری البرز- اخبار روابط عمومی
اکوسیستم دانش‌بنیان آماده جهش جدی است

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/1/14 | 

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر ضرورت تقویت حوزه‌های زیستی و حمایت از حوزه بیوتکنولوژی گفت: سال ۹۹ سال بزرگی برای شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد بود و باید رشد قابل توجهی در این حوزه داشته باشیم، در عین حال فکر می‌کنیم اکوسیستم دانش‌بنیان آماده برای یک جهش جدی  است.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز به نقل از ایرنا، سورنا ستاری در پیام ویدئویی تبریک نوروز ۹۹ در صفحه شخصی اینستاگرام خود گفت: خوشحالم که یک بهار دیگر در خدمت شما عزیزان هستم، سال گذشته سال پرباری برای شرکت‌های دانش‌بنیان بود؛ البته قطعاً توقعات همه ما بیشتر از این است.

وی ادامه داد: شرکت‌ها با وجود تحریم‌های سنگین توسعه قابل توجهی پیدا کردند و حدود ۵ هزار شرکت دانش‌بنیان توانستند درآمدی بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان ایجاد کنند، ما در حوزه‌های بسیاری پیشرفت‌های قابل توجهی داشتیم که یکی از دلایل آن شاید تحریم‌های ظالمانه آمریکا بود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از برنامه‌های جدی معاونت علمی در سال گذشته را مقابله با مشکلات تحریم عنوان کرد و گفت: تهیه اقلام تحریم و مشکلاتی که در صنایع مختلف وجود داشت و همچنین در حوزه‌های خاصی مثل بهداشتی، دارویی و سلامت مردم اتفاقات بسیار خوبی افتاد.

وی افزود: اکوسیستم خوبی در حوزه دانش‌بنیان در کشور در حال شکل‌گیری است، چندین هزار استارتاپ که فرزندان مردم هستند و در مدارس و دانشگاه‌های این مملکت تحصیل کردند، در این شرکت‌ها خدمت می‌کنند، حمایت شما از این اکوسیستم، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باعث بلوغ شرکت‌ها و توسعه‌ای می‌شود که توسط جوانان خودتان ایجاد می‌شود، در ارتباط با اتفاقی که اخیراً درگیر آن هستیم، شاهد هستیم که اکوسیستم دانش‌بنیان به خوبی در مقابل ویروس کرونا کار انجام می‌دهد و با آن مقابله می‌کند.

ستاری با اشاره به فعالیت شرکت‌های حوزه ICT و شرکت‌های حوزه بیوتکنولوژی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در حال حاضر بیش از ۹۸ درصد داروهای کشور را تولید می‌کنند و داروهای مقابله با این ویروس هم در داخل کشور تولید می‌شود.
معاون رییس جمهوری یادآور شد: دستگاه‌های بسیار پیشرفته آزمایشگاهی و پزشکی، دستگاه‌های خاص ICU در داخل کشور تولید می‌شود، در حوزه‌های ICT هم با استارتاپ‌ها در تماس هستیم و به خصوص روزهایی که در منزل هستیم، از سرویس‌های آن‌ها استفاده می‌کنیم. امیدوارم به جایی برسیم که بیش از ۱۰ درصد اقتصاد کشور را اقتصاد بیوتکنوژی تشکیل دهد.

وی یادآور شد: ما نیروی انسانی و شرکت‌های فوق‌العاده‌ای داریم که در حوزه بیوتکنولوژی کار می‌کنند و این حوزه بزرگ‌ترین حوزه تکنولوژی کشور است، اتفاقات این روزها نشان می‌دهد ما برای بحث امنیت خودمان نیاز به تقویت حوزه زیستی داریم و باید به صورت جدی از حوزه بیوتکنولوژی حمایت کنیم؛ اتفاقی که در سال‌های گذشته هم به وقوع پیوسته و نتایج آن را  امروز شاهد هستیم، به‌ ویژه در حوزه مقابله با کرونا که امروز می‌توانیم پروتکل‌های جدید دارویی، درمان و بسیاری موارد دیگر را به نام خودمان به بازار عرضه کرده و در اختیار مردم قرار دهیم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تقاضای من از مردم شریف ایران این است که از این اکوسیستم و زیست‌بوم که توسط بچه‌های خودشان در بخش خصوصی ایجاد شده، حمایت کنند، ما هم سعی می‌کنیم تمام امکانات لازم را برای ادامه فعالیت این جوانان و ایفای نقش آن‌ها در جامعه و اقتصاد انجام دهیم.

ستاری تصریح کرد: شرایط فعلی کشور شرایط خاصی است؛ خصوصاً این روزها شرایط بسیار خاصی است، اما این ها با تدبیر و صبر حل می‌شود وکلید آن دانش است، کشوری که  صاحب دانش و نیروی انسانی خلاق باشد، می‌تواند تمام این مشکلات را برطرف کند.
وی سپس به شعر حافظ اشاره کرد و گفت:
"مرغ زیرک چون به دام افتد تحمل بایدش
رند عالم‌سوز را با مصلحت‌بینی چکار
کار مُلک است آنکه تدبیر و تأمل بایدش
تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافری‌ست
راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش"

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: با توکل بر خداوند و صبر و تکیه بر دانش ما می‌توانیم مسائل کشور را پشت سر بگذاریم؛ همان‌طور که تا الان بر مسائل فائق آمدیم، سال ۹۹ سال بزرگی برای شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد بود و باید رشد قابل توجهی در این حوزه داشته باشیم. در عین حال فکر می‌کنیم اکوسیستم دانش‌بنیان آماده برای یک جهش جدی  است.

نشانی مطلب در وبگاه پارک علم و فناوری البرز:
http://alborzstp.ir/find-1.212.1574.fa.html
برگشت به اصل مطلب